Ons verhaal al sinds 1958

Fruithandel Sebrechts kwam in 1958 als kleine speler op de markt. Aanvankelijk enkel met fruit, later ook met groenten. Wat begon als een klein fruitbedrijfje is ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de Belgische groenten- en fruitsector.

Nathalie Sebrechts

Hoi, ik ben Nathalie, de zus van Ellen. Ja hoor, een echt familiebedrijf en net dat maakt ons werk zo fijn en uniek. Al van kleinsaf vloog ik met de tractor van mijn grootouders door de boomgaarden. Ik stond vroeg op en ging mee naar veilingen en de vroegmarkt, kortom, ik wist al snel wat ik wilde gaan doen! Vlak nadat ik mijn rechtenstudies had afgerond, stond ik al terug in het familiebedrijf. Naast het managen van de adminstratie en verkoop, neem ik de aankopen van onze groentenafdeling graag mee voor mijn rekening. Mijn oogappel Feline en stiefzoon Jack zorgen ervoor dat mijn weekends goed gevuld zijn. Verder ben ik een echt familiemens en heb ik graag vrienden om me heen. Mijn job, mijn gezin, mijn familie is mijn passie! Elke dag vroeg opstaan, maar doen wat je graag doet, perfect toch?

Bart Van Regenmortel

Ik ben Bart, opgegroeid in een hardwerkende boerenfamilie. In 2000 ben ik als magazijnier/chauffeur bij Sebrechts gestart en ondertussen heb ik me opgewerkt tot zaakvoerder. Waar mijn echtgenote Ellen zich over het inlandse gedeelte ontfermt, gaat mijn voorkeur uit naar het zoeken en vergelijken van exoten en importproducten, steeds op zoek naar de beste prijs en leuke primeurs. Ik koop aan op de Brusselse markt en beheer de contacten met de rechtstreekse importeurs en verder zorg ik voor het dagelijkse reilen en zeilen in ons magazijn. Elke dag is een uitdaging in onze branche en daar blijf ik scherp en gemotiveerd door! Lange dagen maar heel afwisselend en fijn werk. Zelf speel ik graag een matchke padel of voetbal, ben ik voetbaltrainer van mijn zoon en supporter ik voor mijn dochter naast de piste. Dit is mijn weekendontspanning.

Ellen Sebrechts

Hoi, ik ben Ellen, vrouw van Bart en trotse medezaakvoerder van Fruithandel Sebrechts en letterlijk opgegroeid tussen de appelen en peren. Na mijn studie marketing, ben ik gestart in de bankwereld, waar ik me verdiepte in kredieten en verzekeringen. Mijn voorliefde en passie voor de fruitwereld bleef echter sluimeren en in 2011 ben ik mee in de zaak gestapt. Samen met mijn vader Karel, kopen we het Belgische fruitassortiment aan. Zonder twijfel zijn de aardbeien en kersen mijn favoriete artikels. Lekkere en mooie producten zoeken en aanbieden is een passie. Gecombineerd met de fijne band die we hebben met onze klanten en ons team, maakt dat ik mijn job heel graag doe! Verder ben ik mama van 2 superlieve kids Elise en Senne. Misschien een 4e generatie die op komst is? Let’s hope 😉 

Karel Sebrechts

Hallo, ik ben Karel, de vader van Ellen en Nathalie en heel trots dat ze de familiezaak verderzetten. Wij teelden vroeger thuis onze eigen appelen en peren. Ik ging naar de tuinbouwschool en specialiseerde aldus in het gebruik  van sproeistoffen, maar zat eigenlijk veel liever op mijn tractor. Al heel jong ging ik mee naar de vroegmarkt met mijn vader Jos, toen nog op de gedempte zuiderdokken. Ik heb vooral veel kennis opgedaan door al jong op de veilingen rond te lopen. Reed iedere week mee naar de “vente” ( fruitbeurs Antwerpen) en kwam met een overladen camion terug. De kersentijd is bij uitstek mijn favoriete periode! In mijn vrije tijd ga ik graag op reis of uit eten met mijn vrouw Ria. Verder zit ik graag bij mijn paarden of supporter ik voor mijn kleinkinderen. De markt is mijn lang leven en ik spring graag bij waar nodig. Zoeken naar creatieve oplossingen, that’s me!

Ontdek hier onze historiek

Omdat we al zo lang bezig zijn hebben we een schat aan waardevolle herinneringen. Ontdek een beetje meer over het familiebedrijf Sebrechts en zijn ontstaan.

Oprichting

Ons verhaal begint in 1958 toen Jos en Renée Sebrechts de Fruithandel zijn opgestart om hun eigen teelt appelen en peren te verhandelen. Renée sloeg zijn eigen weg in als groenteteler en Jos en Irma, onze grootouders, breidden het assortiment en het bedrijf verder uit.

2de generatie

In 1983 kwamen de 2 zonen Karel en Dirk mee in het bedrijf. De import werd een feit, alsook ons eigen citrusmerk PICNIC. Wat begon als een klein fruitbedrijf, is ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de Belgische groenten- en fruitsector.

3de generatie

Als 3e generatie, streven wij, Bart, Ellen en Nathalie, nog steeds dezelfde waarden en normen na. Een mooi, ruim aanbod met een correcte prijs/kwaliteitsverhouding waarbij de band met onze klanten en leveranciers centraal staat!